1

Τώρα η σχεδίαση της καθημερινής προπόνησης ηλεκτρονικά για να κρατήσετε αρχείο όλης της χρονιάς στον υπολογιστή σας, είναι πλέον εύκολη με το πολύτιμο αυτό εργαλείο - Τηλ. Επικοινωνίας : Π. Τοκπασίδης: 6989636953

2

Το εγχειρίδιο 50 Ασκήσεις για όλες τις Aγωνιστικές Καταστάσεις είναι πλέον έτοιμο και προσφέρεται σε ηλεκτρονική μορφή pdf και σε έκδοση flash. Πληροφορίες στο email: ptokpa@teihal.gr

Καλώς ήρθατε στο....

10 Απρ 2012

Σχεδιασμός ενός Μικρόκυκλου Προπόνησης.


Μέσα και περιεχόμενα προπόνησης.

    Στη διαδικασία του εβδομαδιαίου σχεδιασμού υπάρχει ένα σημείο «κλειδί», το οποίο δεν είναι άλλο από τη σχέση ανάμεσα στον προπονητή και το γυμναστή. Δηλαδή, η ανάπτυξη των περιεχομένων της φυσικής κατάστασης να σχετίζονται με κάθε έναν από τους υπόλοιπους τομείς της προπόνησης (τεχνική, τακτική, κτλ), ώστε να υπάρχει μια ορθή κατανόηση των δύο πλευρών. 
Αυτό, επιπλέον, θα βελτιώσει την ποιότητα της κάθε προπονητικής μονάδας.

    Για τον εβδομαδιαίο σχεδιασμό προπόνησης, πρέπει να λάβουμε υπόψη μας βασικές παραμέτρους, οι οποίες αποτελούν τη βάση του σχεδιασμού, σύμφωνα με τον De Miguel, F. (2006):

ΜΕΣΑ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗΣ
Αυτά τα μέσα είναι: Η σχέση ανάμεσα στις ασκήσεις και τις δραστηριότητες, που αναπτύσσονται στην προπόνηση, με σκοπό να υλοποιήσουμε τους στόχους, που έχουμε θέσει σε ένα καθεστώς μέγιστης οργάνωσης. Ανακεφαλαιώνοντας, ως προς τα παραπάνω, αναφερόμαστε στις ασκήσεις, παιχνίδια, αγώνες κτλ, που έχουμε σχεδιάσει και θα εφαρμόσουμε στην πράξη σε κάθε προπόνηση. Σκοπός μας είναι η μεγιστοποίηση της απόδοσης. 

Ενδεικτικά :