1

Τώρα η σχεδίαση της καθημερινής προπόνησης ηλεκτρονικά για να κρατήσετε αρχείο όλης της χρονιάς στον υπολογιστή σας, είναι πλέον εύκολη με το πολύτιμο αυτό εργαλείο - Τηλ. Επικοινωνίας : Π. Τοκπασίδης: 6989636953

2

Το εγχειρίδιο 50 Ασκήσεις για όλες τις Aγωνιστικές Καταστάσεις είναι πλέον έτοιμο και προσφέρεται σε ηλεκτρονική μορφή pdf και σε έκδοση flash. Πληροφορίες στο email: ptokpa@teihal.gr

Καλώς ήρθατε στο....

18 Ιαν 2013

Άσκηση Αμυντικής Λειτουργίας των 4 Αμυντικών μας και Επιθετικής Λειτουργίας των 3 Χάφ και των 3 Επιθετικών μας (6v4)

Οργάνωση: 2Χ8΄, 1/2 του γηπέδου, 10 παίκτες, 10 μπάλες, 6 φανελάκια, 3 επαφές οι Μπλέ (Επιθ.), ελεύθερα οι Κόκκινοι ( Αμυντ.)



 Κανόνες:
* Όταν η μπάλα βγαίνει άουτ ή μπαίνει γκολ ή την πιάσει ο Τ/Φ γυρίζουνε οι Μπλέ στους χώρους τους με ταχύτητα και οι 1 ή 2 ή 3 παίρνουν μια μπάλα απο την σέντρα και ξεκινάει η άσκηση απο την αρχή.

* Άν η μπάλα κοπεί η αποκρούσει ο Τ/Φ τότε το παιχνίδι συνεχίζεται πιέζοντας την αντίπαλη άμυνα που κάνοντας καλή κατοχή προσπαθεί να ανέβει στην σέντρα του γηπέδου.

1) ΕΠΙΘΕΤΙΚΑ
Οι μπλέ παίκτες παίζουν κανονικό παιχνίδι προσπαθώντας να σκοράρουν. Οι κινήσεις τους είναι 100% κινήσεις επίσημου αγώνα καθώς επίσης και η πίεση όταν χαθεί η μπάλα.

α) Απο τον 1 ζητάμε πάντα σίγουρες πάσες και στηρίγματα σε όλους τους συμπαίκτες του.
β) Απο τους 2 και 3 ζητάμε την σωστή πάσα και κίνηση κάθετα στον χώρο τους και την κίνηση overlap.
γ) Απο τους 4 και 5 θέλουμε να "ανοίγουν" την άμυνα προς τις άκρες του γηπέδου ώστε να έχουμε και πλάτος στην επίθεση και να επιχειρήσουν ενέργειες σε κατάσταση 1v1.
δ) Ο 6 στηρίζει όλους και κάνει βάθος στην επίθεση κρατώντας τους αμυντικούς ψηλά. Αν η μπάλα περάσει στην άκρη για σέντρα να γεμίζει την περιοχή παίρνοντας θέση στο πρώτο δοκάρι.

2) ΑΜΥΝΤΙΚΑ
Ζητάμε την κάλυψη του αμυντικού χώρου με σωστές τοποθετήσεις ανάλογα με τις κινήσεις των επιθετικών ή χάφ και προσπαθούμε να κλείνουμε ΠΑΝΤΑ τις κάθετες πάσες. 
Στέλνουμε τους επιθετικούς προς την γραμμή του πλάγιου άουτ και κλείνουμε την πάσα της αλλαγής παιχνιδιού όπως έχουμε δείξει και στην προηγούμενη άσκηση Οργάνωση της Άμυνας Ζώνης.