1

Τώρα η σχεδίαση της καθημερινής προπόνησης ηλεκτρονικά για να κρατήσετε αρχείο όλης της χρονιάς στον υπολογιστή σας, είναι πλέον εύκολη με το πολύτιμο αυτό εργαλείο - Τηλ. Επικοινωνίας : Π. Τοκπασίδης: 6989636953

2

Το εγχειρίδιο 50 Ασκήσεις για όλες τις Aγωνιστικές Καταστάσεις είναι πλέον έτοιμο και προσφέρεται σε ηλεκτρονική μορφή pdf και σε έκδοση flash. Πληροφορίες στο email: ptokpa@teihal.gr

Καλώς ήρθατε στο....

6 Ιουν 2012

Εθνική Ισπανίας - Euro 2012

 
 
Οι πρωταθλητές κόσμου και Ευρώπης καλούνται να υπερασπιστούν τον τίτλο τους. Ένα από τα πιο δυνατά φαβορί της διοργάνωσης, διανύει μάλλον την καλύτερη ποδοσφαιρική περίοδο της ιστορίας του αφού οι “μαγική χημεία” αστέρων της Μπάρτσα και της Ρεάλ –ως επί το πλείστον- έχει προσδώσει γκολ και θέαμα στους Ισπανούς φαν της ομάδας. ΟΙ Ίβηρες παρουσιάζονται ως παραδοσιακή Ευρωπαϊκή δύναμη και μετρούν τρεις συμμετοχές σε τελικό, έχοντας κατακτήσει το τρόπαιο δύο φόρες. Το 13-9-8 σε 30 ματς σε συνδυασμό με το ρεκόρ γκολ 38-31 πιστοποιούν το παραπάνω.

Τακτική Ανάλυση
Οι Ισπανοί τα τέσσερα τελευταία χρόνια αποτελούν ότι πιο ελκυστικό κυκλοφορεί σε επίπεδο εθνικών ομάδων. Η... αλά Μπαρτσελόνα προσέγγιση που επιχειρεί στο παιχνίδι των “φούριας ρόχας” ο Ντελ Μπόσκε περιλαμβάνει pressing ψηλά στις αμυντικές γραμμές του αντιπάλου με έμφαση στις πλάγιες γραμμές. Οι Ισπανοί θέλουν τη μπάλα στα πόδια τους και αρέσκονται σε σχετικά γρήγορο ρυθμό ανάπτυξης. Χαρακτηριστικό των Ισπανών είναι οι συνεχείς εναλλαγές θέσεων των εξτρέμ της ομάδας.


Το πλάνο του πρώην κόουτς της Ρεάλ θα περιλαμβάνει συχνές αναπτύξεις και overlap των ακραίων μπακ και σέντρες με στόχο το κεφάλι του “πολύ” Γιορέντε που περνά στο τατκικό προσκήνιο μετά την απουσία του Βίγια και την... ανομβρία του Τόρες. Οι τρείς κεντρικοί χαφ θα διαχειρίζονται το ρυθμό της κυκλοφορίας της μπάλας την ώρα που οι εξτρέμ αρέσκονται σε πληθώρα προσωπικών ενεργειών.

Ο υψηλόσωμος φορ της Μπιλμπάο αναμένεται να κατέχει θέση deep lying forward πατώντας βαθιά, ανάμεσα στις γραμμές των αντιπάλων, ανοίγοντας παράλληλα διαδρόμους για τους εξτρέμ και τα κεντρικά χαφ που ακολουθούν πίσω από την μπάλα.