1

Τώρα η σχεδίαση της καθημερινής προπόνησης ηλεκτρονικά για να κρατήσετε αρχείο όλης της χρονιάς στον υπολογιστή σας, είναι πλέον εύκολη με το πολύτιμο αυτό εργαλείο - Τηλ. Επικοινωνίας : Π. Τοκπασίδης: 6989636953

2

Το εγχειρίδιο 50 Ασκήσεις για όλες τις Aγωνιστικές Καταστάσεις είναι πλέον έτοιμο και προσφέρεται σε ηλεκτρονική μορφή pdf και σε έκδοση flash. Πληροφορίες στο email: ptokpa@teihal.gr

Καλώς ήρθατε στο....

28 Δεκ 2012

Άσκηση για Γρήγορο Τελείωμα και Γρήγορη Μετάβαση απο την Άμυνα στην Επίθεση

3+5 v 5 (8+5)

Οργάνωση :
45μ.Χ35μ., 2 ομάδες των 9 παικτών με Τ/Φ

Η άσκηση ξεκινά με τους 3 παίκτες της κίτρινης ομάδας να προσπαθούν να σκοράρουν έναντι των 5 παικτών της κόκκινης ομάδας έχοντας για στηρίγματα τους άλλους 5 παίκτες γύρω τους στις θέσεις που δείχνει το παρακάτω σχήμα.


Έτσι έχουμε τελική κατάσταση 8v5


  Άν οι κίτρινοι χάσουν την μπάλα οι 5 κόκκινοι παίκτες θα πρέπει να την μεταφέρουν στον δικό τους χώρο και έτσι να αλλάξουν οι ρόλοι των παικτών.
  Αφού λοιπόν τα καταφέρουν τότε οι 3 μπαίνουν μέσα στον δικό τους χώρο  και προσπαθούν τώρα αυτοί να σκοράρουν έχοντας για στηρίγματα τους 3 παίκτες γύρω τους και τους άλλους 2 που παίρνουν θέση αριστερά και δεξιά του αντίπαλου τέρματος.
  Από την κίτρινη ομάδα έρχονται γρήγορα για να κάνουν άμυνα οι 3 παίκτες του χώρου + οι 2 που ήταν δίπλα στο τέρμα.
  Οι παίκτες αλλάζουν ρόλους κάθε 8'.

Τακτική Φάση 1 :
  Οι Αμυντικοί προσπαθούν να παίξουν άμυνα ζώνης των 4 +1 αμυντ. μέσο και προσπαθούν πιεστικά να κλέψουν την μπάλα.


Τακτική Φάση 2 :
   Αφού τα καταφέρουν θα πρέπει να έχουν γρήγορη σκέψη για μετάβαση στην επίθεση του χώρου τους ψάχνοντας λύση στα στηρίγματα τους ώστε να πετύχουν γρήγορο γκόλ.