1

Τώρα η σχεδίαση της καθημερινής προπόνησης ηλεκτρονικά για να κρατήσετε αρχείο όλης της χρονιάς στον υπολογιστή σας, είναι πλέον εύκολη με το πολύτιμο αυτό εργαλείο - Τηλ. Επικοινωνίας : Π. Τοκπασίδης: 6989636953

2

Το εγχειρίδιο 50 Ασκήσεις για όλες τις Aγωνιστικές Καταστάσεις είναι πλέον έτοιμο και προσφέρεται σε ηλεκτρονική μορφή pdf και σε έκδοση flash. Πληροφορίες στο email: ptokpa@teihal.gr

Καλώς ήρθατε στο....

27 Δεκ 2012

Άσκηση εκμάθησης στην Κατοχή και στην Τελική Πάσα

Οργάνωση:

 Γήπεδο 25μ.Χ35μ. - 3 ζώνες (2Χ13μ. κ΄ 1Χ9μ.) - 3 ομάδες των 4 παικτών

Η άσκηση αρχίζει απο την αμυντική ομάδα (πράσινη) που βρίσκεται στο κέντρο (ζώνη Β) και οι δύο επιτιθέμενες ομάδες (κίτρινη και κόκκινη) απο τις ζώνες Α και Γ.Άσκηση :

α) Οι 4 παίκτες της κίτρινης ομάδας μέσα στην ζώνη Γ αντιμετωπίζουν τους 2 παίκτες της πράσινης ομάδας που έρχονται απο την ζώνη Β.

β) Οι 4 παίκτες της κίτρινης ομάδας αφού κάνουν σωστή κατοχή με 3 πάσες τουλάχιστον προσπαθούν να περάσουν την μπάλα στην ζώνη Α στους 4 παίκτες της κόκκινης ομάδας.

γ) Οι 2 παίκτες της πράσινης ομάδας στην ζώνη Β προσπαθούν να  κόψουν αυτή την πάσα.

γ1) Αν τα καταφέρουν οι ομάδες αλλάζουν ρόλους με τους κίτρινους να γίνονται αμυντικοί (2 στην Β ζώνη και 2 στην Γ). Το ίδιο και με την κόκκινη ομάδα.

γ2) Αν δεν τα καταφέρουν τότε περνάνε οι 2 πράσινοι παίκτες της Β ζώνης στην Α ζώνη και κάνουν άμυνα και οι 2 πράσινοι της Γ ζώνης περνούν στη Β ζώνη και προσπαθούν να κάνουν οτι προηγουμένως οι συμπαίκτες τους.

Τακτική Φάση 1 :

Οι κίτρινοι παίκτες προσπαθούν να έχουν σχήμα ρόμβου για να καλύψουν όλες τις πιθανές θέσεις για στήριγμα στον παίκτη που έχει την μπάλα.

Τακτική Φάση 2 :

Όταν προσπαθούν να περάσουν την μπάλα στην Α ζώνη επιμένουμε αυτό να γίνει με πάσα ανάμεσα στούς 2 πράσινους αμυντικούς της Β ζώνης και όχι μόνο εξωτερικά απο αυτούς