1

Τώρα η σχεδίαση της καθημερινής προπόνησης ηλεκτρονικά για να κρατήσετε αρχείο όλης της χρονιάς στον υπολογιστή σας, είναι πλέον εύκολη με το πολύτιμο αυτό εργαλείο - Τηλ. Επικοινωνίας : Π. Τοκπασίδης: 6989636953

2

Το εγχειρίδιο 50 Ασκήσεις για όλες τις Aγωνιστικές Καταστάσεις είναι πλέον έτοιμο και προσφέρεται σε ηλεκτρονική μορφή pdf και σε έκδοση flash. Πληροφορίες στο email: ptokpa@teihal.gr

Καλώς ήρθατε στο....

28 Δεκ 2012

Προπονητικές Σκέψεις και Συμπεράσματα του Σύγχρονου Ποδοσφαίρου

Α) Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗ

  Ανάλογα την θέση του ποδοσφαιριστή θα πρέπει να προσαρμόσουμε την προπόνησή μας έτσι ώστε να αναπτύξουμε τις τεχνικές ικανότητες και το επίπεδο της φυσικής κατάστασης του καθενός ξεχωριστά.


Β) Η ΚΑΤΟΧΗ ΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣ

  Θα πρέπει να ζητάμε συνεχής κινητικότητα των παικτών και παράλληλα το σωστό timing με γρήγορες πάσες τον σωστό χρόνο στον σωστό χώρο.

Γ) ΣΚΕΨΗ και ΑΝΤΙΛΗΨΗ

  Είναι επιτακτική ανάγκη διότι το σημερινό ποδόσφαιρο παίζεται σε μικρούς χώρους, υπάρχει συνεχής πίεση και αυξημένη ταχύτητα. Άρα οι παίκτες μας θα πρέπει να έχουν αναπτυγμένη την σωστή σκέψη και αντίληψη του χώρου διαβάζοντας τις κινήσεις των συμπαικτών τους δημιουργώντας καλές προυποθέσεις κατοχής παίζοντας με 1-2 επάφές.

Δ) ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΜΕ ή ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΜΠΑΛΑ

  Ολα πλέον στο σημερινό ποδόσφαιρο είναι θέμα ταχύτητας. Η σκέψη, η ενέργεια, η δράση, η αντίδραση είναι όλες οι φάσεις  ενός ζευγαριού αντιπάλων που έχουν κληθεί σε μονομαχία 1:1.

  Όλα τα παραπάνω λοιπόν είναι κάποιες σκέψεις οι οποίες εστιάζουν σε συγκεκριμένα στοιχεία και καταλήγουν στο συμπέρασμα πως με βάση τα στοιχεία αυτά η σημερινή προπόνηση θα πρέπει να γίνεται έτσι ώστε να καλύπτει τις απαιτήσεις του παιχνιδιού.

(c) 2012, Τοκπασίδης Παναγιώτης