1

Τώρα η σχεδίαση της καθημερινής προπόνησης ηλεκτρονικά για να κρατήσετε αρχείο όλης της χρονιάς στον υπολογιστή σας, είναι πλέον εύκολη με το πολύτιμο αυτό εργαλείο - Τηλ. Επικοινωνίας : Π. Τοκπασίδης: 6989636953

2

Το εγχειρίδιο 50 Ασκήσεις για όλες τις Aγωνιστικές Καταστάσεις είναι πλέον έτοιμο και προσφέρεται σε ηλεκτρονική μορφή pdf και σε έκδοση flash. Πληροφορίες στο email: ptokpa@teihal.gr

Καλώς ήρθατε στο....

3 Ιουλ 2012

Η ΤΕΛΕΙΑ EΘΝΙΚΗ ΙΣΠΑΝΙΑΣ


Τι μπορούμε να μάθουμε από αυτή την τέλεια Ισπανική ομάδα


 
Η νίκη των La Roja με 4-0 στο Κίεβο εναντίων των Ιταλών  έκανε την  Ισπανία την πρώτη ομάδα που κερδίζει τρεις διαδοχικές μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις. Δεν ήταν μόνο μια σπουδαία απόδοση και η ευκαιρία για όλους τους φανατικούς φιλάθλους της ομάδας  να την απολαύσουν , αλλά μας δίδαξε πολλά πράγματα που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ως προπονητές  ώστε αυτό να συμβάλει στη βελτίωση νέων παικτών.


Υπάρχουν τέσσερις βασικές συνιστώσες προπόνησης. Η σωματική, ψυχική, τακτική και τεχνική. Η Ισπανία έδειξε  το βράδυ του τελικού ότι ήταν τεχνικά εξαιρετική.

ΣΩΜΑΤΙΚΕΣ

Το μέγεθος του σωματότυπου δεν αποτελεί πάντα παράγοντα για την επιτυχία. Τη φυσική τους κατάσταση είναι τόσο καλή που μέσα σε 5 δευτερόλεπτα αν  χάσουν την μπάλα  μπορούν να την κερδίσουν ομαδικά πάλι  πίσω.

ΨΥΧΙΚΗ

Όλοι οι παίκτες έχουν εμπιστοσύνη στις ικανότητές τους. Πιστεύουν, επίσης, τους συμπαίκτες τους. Η εμπιστοσύνη είναι ένας τεράστιος παράγοντας για την αποτελεσματική χρήση δεξιοτήτων. Η πνευματική διάσταση είναι πολύ σημαντική για τον τρόπο που διδάσκει το Coerver Coaching.

ΤΑΚΤΙΚΗ

Η Ισπανία δείχνει ότι κάθε σχηματισμός / σύστημα εξαρτάται από τα επιμέρους τεχνικά χαρακτηριστικά των παικτών. Χρησιμοποιούν την κατοχή ως τακτικό μέσο προστασίας του τέρματός  τους. Με τον τρόπο αυτό θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να χάσουν. Η Ισπανία δεν έχει δεχτεί γκολ σε  παιχνίδι νοκ-άουτ από το 2006. Ο  Ίκερ Κασίγιας έχει κρατήσει απαραβίαστη την εστία του για δεκαεξίμιση ώρες.

ΤΕΧΝΙΚΗ

Κατοχή: Η Ισπανία κυκλοφορούσε την μπάλα σε μικρούς χώρους με γρήγορες, μικρές και ακριβείς πάσες. Τα περάσματα γίνονταν και με τα δύο πόδια χρησιμοποιώντας όλα τα μέρη του ποδιού. Στην προπόνηση Coerver πιστεύω ότι αυτή η τεχνική ποιότητα είναι χτισμένη με μαεστρία. Η μαεστρία της μπάλας  μαθαίνετε  καλύτερα μέσω της επανάληψης πρακτικών μεταξύ 7-14 ετών.

Τσάβι: Ο Τσάβι είναι ένας από τους καλύτερους πασέρ όλων των εποχών. Δημιούργησε  και των δύο γκολ των Άλμπα και Τόρρες  στον τελικό με δύο τελικές «δολοφονικές» πάσες. Οι «δολοφονικές» πάσες  είναι το τελικό πέρασμα της μπάλας προς τα εμπρός που κάνει μια ευκαιρία γκολ. Έχει να κάνει με πάσα την κατάλληλη στιγμή,  στο σωστό μέρος  και τη σωστή ταχύτητα.

Ινιέστα: Ο Ινιέστα ανακηρύχθηκε ο παίκτης  του αγώνα και του τουρνουά. Είναι το καλύτερο μοντέλο ποδοσφαιριστή για να επιδείξει την αριστεία στο να τρέχει με την μπάλα. Στην προπόνηση Coerver διδάσκονται αυτές τις δεξιότητες σε τρεις ομάδες:
1)Προσποίηση 2) Σταμάτημα – Ξεκίνημα  3) Αλλαγή  κατεύθυνσης

ΓΕΝΙΚΑ

Πάνω από τα 28 χρόνια το Coaching Coerver  έχει χτίσει ένα πρόγραμμα εκμάθησης που βασίζεται στην ανάλυση αυτή, χωρίς να χαλάσει και τη διδασκαλία των ιδιοτήτων των μεγάλων παικτών και ομάδων. Η ισπανική ομάδα είναι ο δάσκαλός μας και μας παρέχει όλα τα μαθήματα που πρέπει να αφομοιώσουμε ώστε να βελτιώσουμε τους νέους παίκτες.


 http://www.coerver.com/home.php

Τοκπασίδης Παναγιώτης
Προπονητής Ποδοσφαίρου UEFA B